Loading...
Phillip Lim Headquarters 2018-09-24T14:05:19+00:00

Project Description

“This new space reflects the success the company has achieved over the past few years and what we hope to accomplish in the future.”

DRPILLA served in a production design role for the new headquarters for fashion company 3.1 Phillip Lim, located on the west edge of SoHo in New York City. The renovation converted an existing 13,000-square-foot space, formerly a printing house, to house showroom, design, production, and sales facilities. The building features unique elements such as exposed brick walls, wood flooring and several large skylights to bring natural light into the space.

CLIENT
Phillip Lim
LOCATION
New York, NY
SERVICES
Structural Engineering
COMPLETION
2011

An Office Build-out “ Dressed” for Success

The 3.1 Phillip Lim team wanted a location where they could r make a statement and create a custom space for their brand. Our scope involved structural design and engineering to accommodate the repartitioning of masonry wall construction of the 10,000-square-foot floor plate. Existing skylights were modified to accommodate the new arrangement of spaces. All elements of the program were carefully organized in the plan to allow for an easy flow between departments. In addition, DRPILLA provided in-house executive architectural services for the entire project. This included preparing the permit filing and construction sets of drawings, obtaining approvals from the DOB, FDNY and the building’s review professionals.

Outfitted for a Fashion Powerhouse

The design for the space was driven by four main objectives: to embody the client’s classic brand, to embrace a polished aesthetic, to strategically introduce natural day-lighting, and to execute the project efficiently via a well-detailed, judicious use of materials.

Outfitted for a Fashion Powerhouse

The design for the space was driven by four main objectives: to embody the client’s classic brand, to embrace a polished aesthetic, to strategically introduce natural day-lighting, and to execute the project efficiently via a well-detailed, judicious use of materials.